Borg Beveiliging

Voor woningen bestaan de klasse 1, 2, 3 en 4.
Hierbij kunt u denken aan attractieve waarden tot € 50.000,=, € 100.000,=, € 150.000,= en boven € 150.000,=. De bijpassende beveiliging is vrij indeelbaar per klasse tenzij de verzekering anders aangeeft. Veel elektronische beveiligingsbedrijven kiezen voor een alarmsysteem en laten het bouwkundige gedeelte vaak bij het bestaande.
Wij hebben daar een andere mening over; bouwkundige beveiliging heeft een hoge preventieve waarden.

Voor bedrijven bestaan ook 4 klasse’s.
Bij bedrijven wordt er gekeken naar waar de spullen staan en wat de attractiviteit is.
Elektronica als tv’s en laptops hebben een zeer hoge attractieve aantrekking, terwijl, met alle respect, 10.000 schoenveters geen attractieve waarden hebben.
Bij bedrijven is de risicoklasse van de artikelen in eigen gebruik, in de winkel/showroom en het magazijn van grote betekenis. Een laptop op het bureau of 15 in de winkel vraagt om een andere beveiliging dan 500 stuks in een magazijn.

BORG certificering vanuit de verzekering heeft bijna altijd een alarmsysteem nodig en wij kunnen u wel adviseren maar kunnen ( nog ) niet het BORG certificaat voor u aanvragen.
Wij kunnen u wel adviseren met bouwkundig omdat wij ook NBR certificeren. De VRKI 2014 is bij ons bekend en is de leidraad voor beveiliging.
Overigens is er bij ons de expertise van het TBMB aanwezig wat het diploma is voor bouwkundige beveiliging op het BORG-niveau.

Indien u wilt weten of uw woning aan de inbrekers weerstandsklasse voldoet, kunt u met ons een afspraak maken. De preventie-adviseur loopt met u de woning of uw bedrijf door en zal u zo vertellen wat al reeds juist en nog steeds is goedgekeurd of dat er kleine aanpassingen gedaan moeten worden.

Voor zo’n schouwing rekenen wij een uurloon omdat dit altijd maatwerk is. Veelal kunnen wij u wel helpen met bouwkundige en organisatorische maatregelen. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden.