Nationale BeveiligingsRichtlijn

Is een alternatief van het Politie Keurmerk Veilig Wonen indien de omstandigheden daar om vragen.
Het NBR kan naast woningen ook andere panden beveiligen en certificeren. ( Het Politie keurmerk Veilig Wonen kan alleen woningen certificeren. )
Daarnaast is er in voorbereiding dat ook onderwijsinstellingen binnenkort gecertificeerd kunnen worden.

Ook bij het NBR zijn organisatorisch maatregelen de basis van het beveiligen en daarna het bouwkundige.
De bouwkundige beveiligingseisen zijn voor het NBR ook een 3 minuten inbraakwerendheid voor bereikbare deuren en ramen. Verder is de inbraakwerendheid een grotere norm dan de harde eisen van het PKVW.

Naast de andere eisen van NBR is er de mogelijkheid om op een hoger niveau dan PKVW te beveiligen.

  • NBR Klasse 2B is 3 minuten inbraakwerendheid.
  • NBR Klasse 3B is 5 minuten inbraakwerendheid.
  • NBR Klasse 4B is zelfs 10 minuten inbraakwerendheid ( maar er zijn momenteel nog niet voldoende artikelen om de meeste situaties ook op dat niveau te krijgen. )

Een andere mogelijkheid is om een deelcertificaat te krijgen. U krijgt dan een bewijs van beveiligen van bijvoorbeeld de voordeur en achterdeur. Zo kunt u in een later stadium bijvoorbeeld de ramen of andere bereikbare gevelelementen laten beveiligen en zo het gehele certificaat bemachtigen.

Indien u wilt weten of uw woning aan de inbrekers weerstandsklasse voldoet, kunt u met ons een afspraak maken. De preventie-adviseur loopt met u de woning door en zal u zo vertellen wat al reeds juist en nog steeds is goedgekeurd of dat er kleine aanpassingen gedaan moeten worden.
Voor zo’n schouwing rekenen wij € 50,= (inclusief BTW)*. Indien u de werkzaamheden door ons of één van onze zusterbedrijven uit laat voeren na een offerte, ontvangt u de schouwingskosten uiteraard terug. U ontvangt hierna ook gratis de veiligheidskaart met anti-inbraak tips.

* De schouwingskosten zijn voor normale woningen waarbij maximaal 3 deuren aanwezig zijn. Grotere of vrijstaande woningen op aanvraag of bij afspraak op aanvraag.