Politie Keurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die een bewezen vermindering op de kans op een inbraak waarborgd.

Het keurmerk is een bewijs dat de woning aan de gestelde eisen voldoet en zo de kans op een inbraak met 90% kan verkleinen.
Het Politie Keurmerk Veilig Wonen zorgt ervoor dat een inbreker meer tijd nodig heeft om in de woning of een pand te komen en hierdoor sneller een onbeveiligde woning uitzoekt.

Het inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden.

Een gelegenheidsinbreker bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden als dat is voorzien van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. De crimineel herkent deze woning aan de goede sloten en, de voor hem storende, verlichting. De beveiliging zorgt ervoor dat hij en lang bezig is en doordat hij in het licht staat, gezien kan worden door voorbijgangers, mensen die hun hond uitlaten, automobilisten en andere woningen die zicht hebben op de woning.

Eisen;

W1 Deuren: inbraakwerendheid en zichtbaarheid

W2 Ramen : inbraakwerendheid

W3 Kelderramen, lichtkoepels: inbraakwerendheid

W4 Deuren: verlichting

W5 Rookmelders

W6 Voorlichting en communicatie

Voordelen van een beveiligde woning;

Kans op inbraak neemt met 90 % af.

Het gevoel van veiligheid neemt terecht toe.

Door de organisatorische maatregelen gebruikt u de sloten op de juiste manier.

Bent u minder bezig met uw veiligheid.

Het certificaat is 10 jaar geldig en bij de meeste verzekeringen kunt u korting krijgen!

Indien u wilt weten of uw woning aan de inbrekers weerstandklasse (Politie Keurmerk Veilig Wonen eisen) voldoet, kunt u met ons een afspraak maken. De preventie-adviseur loopt met u de woning door en zal u zo vertellen wat al reeds juist en nog steeds is goedgekeurd of dat er kleine aanpassingen gedaan moeten worden.

Voor zo’n schouwing rekenen wij €62,50,- (inclusief BTW). Indien u de werkzaamheden door ons of één van onze zusterbedrijven uit laat voeren na een offerte, ontvangt u de schouwingskosten uiteraard terug. U ontvangt hierna ook gratis de beveiligingswijzer en de veiligheidskaart met anti-inbraak tips.

Beveiligingswijzer Politie Keurmerk Veilig Wonen

Veiligheidskaart Politie Keurmerk Veilig Wonen

* De schouwingskosten zijn voor normale woningen waarbij maximaal drie deuren aanwezig zijn. Grotere of vrijstaande woningen op aanvraag of bij afspraak op aanvraag.